Office 365 til alle elever

Microsoft lancerer lige for tiden Office 365, som de har gjort gratis for elever til download på 5 enheder.

Nyhed billede
IT afdelingen har indgået en aftale med Easy Iq om en Ishøj adgang til onlineudgaven og download for elever.
Brugernavn/email til alle : unilog@mit-ishoj.dk
Adgangskode samme som til Unilog.
Følg vejledningen på office.com/getoffice365
Udover Office365 er der en samarbejdplatform. Se minivejledning på Elevintra

Indlejret objekt

 • Grethe Jensen den 23-01-2015
  Husk Storelusedag d.31-1-2015
  Alle landets forældre opfordres til at tjekke deres børn for lus.
  http://www.hovedlus.dk/lus_hun.gifKære forældre                http://www.hovedlus.dk/lus_han_01.gif
  Hermed opfordres atter til koordinere indsatsen mod hovedlus ved en samtidig fælles indsats lørdag d.31.1-2015 National Storelusedag, store lusetjek dag. Dette er for, som hjælp til selvhjælp, at reducere lusesmitten. Initiativet opfordrer til tjek for lus, så de symptomfri lusetilfælde findes. Lus kan være i hovedbunden i flere uger inden det foranlediger kløe.
  Luseliv:
  Hovedlus smitter fra et menneskehoved til et andet. Alle andre tænkte smitteveje er ubetydelige. Det er de største og voksne lus, der kan smitte. Nyklækkede lus derimod er stedfaste på det menneskehoved, hvor de klækker af æggene. Luseæg sidder kittet fast til hårstrå helt nede ved hårbunden. Her er de gennemsigtige luseæg og deres hylster vanskelige at få øje på. De klækkede æg bliver derimod luftfyldte og ses som hvide perler på hårstråene, efterhånden som håret vokser ud. Lus er sarte væsner, der suger blod flere gange dagligt og trives i fugtigheden og varmen nær hovedbunden. Lus er fantastiske akrobater, der svinger sig rundt i ’hår-skoven’ med alle deres 6 ben udstyret med tilpassede klosakse. Alle lusestadier er ens bygget med hoved, bryst og bagkrop. De har hverken vinger eller hoppeben og kan derfor kun kravle. De er nødstedte, hvis de bringes bort fra deres levested, håret nær eller på hovedbunden.
  Tjek for hovedlus:
  Ved samtidig indsats begrænses lusenes udbreddelse og man undgår den evindelige gensmitte med lus. Apotekernes hylder er fyldt med remedier mod lus. Ikke alt er desværre særlig effektivt og under alle omstændigheder må man tjekke for lus.
  Til dette formål er det enklest at anvende en tættekam, da man ikke med sikkerhed kan afgøre om man har lus, blot ved at se i håret efter lus. Lus er lyssky og vil bevæge sig bort fra en lyskilde. Bedre er det at benytte ’en sigte’, en tættekam, og med lup gennemse hvad tættekammen fanger, når den trækkes gennem håret.
  Kæmning foregår enklest i nyvasket vådt hår med hårbalsam. Våde lus sidder stille! Hårbalsam gør håret let at kæmme, således vil selv afrohår kunne kæmmes med tættekam. Kæm håret igennem systematisk og for hvert strøg fra hårrod til hårsids, tjekkes tættekam og det udkæmmede for 6-benede lus. Tør tættekammen af i en klud eller køkkenrulle.
  De største lus, hunlus, er som svovlet på en tændtik og kendes på at deres bagkrop ender i 2 spidser, hvor alle andre, nymfer og hanner, kun har 1 bagkroppids, se tegningen. De mindste nymfer er kun 1mm lange.
  Finder man lus?
  Så fjernes alle lus ved kæmning og der vil kun være æg tilbage i håret. Luseæg klækker over de kommende 10-11 døgn, efter den sidste hunlus er fjernet. Da de nyklækkede lus ikke smitter, vil man kunne bekæmpe luseangrebet ved at kæmme for lus 2 gange per uge i 2 uger. Dette forudsætter, at den tættekam man anvender, kan fjerne selv de 1mm nyklækkede nymfer ellers må man indlægge ekstra kæmmedage og kæmme 3-4 gange ugentligt i de 2 uger.
  Rigtig god lusejagt
  Venlig hilsen
  Luse-Alice
  Alice Olsen, biolog
  21430480
  alice@hovedlus.dk
   
 • ikon
  Grethe Jensen den 12-01-2015
  7. januar 2015
  Kære samarbejdspartnere og forældre
  PPR har løbende børnegrupper for børn, der er berørt af skilsmisse.
  Den næste børnegruppe i dette skoleår opstarter torsdage fra 14:30-16:00 i uge 5-12 (pause i uge 8) og er denne gang tiltænkt de unge – ca. 12-14 år.  
  Børnegruppen varetages af to psykologer fra PPR. Alle kan henvise børn til gruppen og børnene behøver ikke være indstillet til PPR.
  Forløbet består af en opstartssamtale med børn og forældre, 5 gruppegange og en afsluttende samtale med børn og forældre. Hvis forældrene har delt forældremyndighed, skal begge forældre i udgangspunktet være enige om, at børnegruppen er et godt tilbud for deres barn. Børnene skal også selv have lyst til at være i en gruppe.
  Børnegruppen er tænkt som et rum for børn, hvor man kan møde andre i lignende situation og få sat ord på og delt tanker, følelser og oplevelser – både de positive og de svære.
  Gruppen har til huse på Gildbroskolen, Gildbrovej 39 i Ishøj (tæt ved Ishøj station) og forældrene skal selv sørge for transport til og fra gruppen. Tilbuddet er gratis og retter sig mod familier i både Ishøj og Vallensbæk.
  Kontakt os gerne, hvis I har spørgsmål eller kender til børn, der kunne have gavn af tilbuddet. Hvis I har børn i tankerne, der ikke falder indenfor aldersgruppen, må I også gerne kontakte os, da vi løbende har grupper med forskellig aldersopdeling.
   
  Med venlig hilsen

  Anna Julie Paulsen
  Faglig leder for psykologerne
  Med venlig hilsen

  Rebecca Skaarup-Hille
  Psykolog, cand.psych.aut.
  Direkte 29 49 87 78
  Email JUL@ishoj.dk
  Direkte 29 49 87 89
  Email 36246@ishoj.dk

   
     
     
  Ishøj Kommune  
  PPR-Center
  Ishøj Store Torv 20
  2635 Ishøj
  Telefon +45 43 57 75 75
  www.ishoj.dk
   
     
 • 03-02-2015
  15:00-18:15
  Skole-hjem-samtaler · 5C
  1
 • 04-02-2015
  15:00-18:15
  Skole-hjem-samtaler · 5C
  1
 • 04-02-2015
  15:00-18:15
  Skole-hjem-samtaler · 5C
  1
 • 05-02-2015
  14:30-21:30
  S-H samtaler med udd. optag · 9B
  1
 • Nyheder
  • Kend dit barns uddannelsesmuligheder
   ”ForældreGuiden – om unges valg af uddannelse" er en facebookside til alle forældre med børn i Folkeskolens udskoling, 7.-10. klasse.
  • Mit barn taler flydende ONLINE'SK #@:-)<3OMG??!!??
   Medierådet for Børn og Unge inviterer forældre til workshop om de 7-12-åriges brug af online medier.
  • Ny vidensportal for folkeskolen
   EMU har den 1. december fået nyt design, og grundskoleområdet er omdannet til en vidensportal med informations- og inspirationsmateriale til lærere og pædagogisk personale, forvaltninger, skoleledelser og forældre.